activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Concours 2016 update

Geplaatst op dinsdag 3 mei 2016 om 18:51

Concours 2016 updateToon volledige artikel (evt. met foto's)

De uitslagbrieven en de oorkondes van het concours zijn de deur uit! Hiermee is het concours 2016 toch echt op zijn einde gekomen en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd concours. Wel willen we nog even iets recht zetten. Bij de uitslag vertelde onze voorzitter, Rinze Visser, in zijn enthousiasme dat de prestatie van FromUs om zowel dagwinnaar als publieksprijswinnaar te worden uniek was. Uiteraard hebben de dames een geweldige prestatie geleverd maar we willen toch nog even benoemen dat er meer koren zijn die beide prijzen in de afgelopen jaren hebben weten te bemachtigen. In 2011 en 2014 betrof dit Different Sound en in 2012 en 2013 was dit Solid. Namens het bestuur excuses voor deze opmerking en allen nogmaals van harte gefeliciteerd!


Geslaagd concours 2016

Geplaatst op zondag 10 april 2016 om 21:20

Geslaagd concours 2016Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Daar sta je dan als koor om 12.30 uur voor een nog maar matig gevulde Oerdracht in Joure.
Je moet het concours openen. Dit overkomt het koor Noaten op ‘e Sang uit Surhuisterveen zaterdag 9 april tijdens het concours van de Friese Bond. Het koor nam voor de eerste keer deel aan het concours. Op een geweldige wijze pikte het koor dit op. Alom geroezemoes, maar als het koor wordt aangekondigd, verstilt het geluid. Opperste concentratie, vooral bij het koor. Ze nemen de aanwezigen mee met hun mooie klanken en ze leggen zo de basis voor een prachtige dag.

Dat durf ik zonder meer te stellen. (categorie C 222 punten en een 1e prijs)
25 koren hebben zich aangemeld. Helaas moet Het Mingd Koar Deinum door omstandigheden afzeggen, Jammer.
Even voor half een opent de ...

Brûzenije zoekt dirigent

Geplaatst op zondag 27 maart 2016 om 15:06

Brûzenije zoekt dirigentToon volledige artikel (evt. met foto's)

Vrouwenkoor Brûzenije uit Joure, bestaande uit maar liefst 50 enthousiaste vrouwen en 3 accordeonisten, is op zoek naar een nieuwe dirigent(e).

Ons repertoire bestaat uit populaire liedjes, enkele nummers voor verzorgingshuizen, kerstliederen; zowel in het Fries, als Nederlands, Engels en Frans. Alles meerstemmig. We repeteren op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in verpleeghuis de Flecke in Joure en we hebben zo’n 7 keer per jaar een optreden. Voor meer informatie kunt u ook onze website bekijken www.bruzenije.nl.

Brûzenije is inmiddels voorzien van een nieuwe dirigent. U hoeft geen contact meer op te nemen met het koor.


Concert Nocht en Wille

Geplaatst op woensdag 9 maart 2016 om 21:22

Concert Nocht en WilleToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op zondag 6 maart 2016 gaf het vrouwenkoor Nocht en Wille uit Marssum een concert voor donateurs en andere belangstellenden in dorpshuis Nij Franjum. Het bondsbestuur in de persoon van dhr. G. Dijkstra (secr. BvZiF)heeft gehoor gegeven aan de uitnodiging die werd ontvangen.

Medewerking werd verleend door de trekzakgroep Op Trektocht van de Vrouwen van Nu afdeling Menameradiel. Hun optreden is altijd belangeloos en een eventuele gift die ze krijgen wordt overgemaakt naar het Koningin Wilhelminafonds (kanker bestrijding).

Het koor olv. Doeke van Wieren bracht een zeer gevarieerd programma. Popsongs, Friese liedjes, evergreens en meezingers: van alles passeerde de revue. Van o.a. The young Amadeus, Het Aldershûs, Fly with me,  The Rose en vele andere nummer...

Jubilate zoekt dirigent

Geplaatst op zondag 14 februari 2016 om 14:36

Jubilate zoekt dirigentToon volledige artikel (evt. met foto's)

Jubilate uit Engelum is voorzien van een dirigent. Mevr. Jeanine Kramer uit Bitgum is inmiddels benoemd tot dirigente van het koor.

Het koor Jubilate uit Engelum, opgericht in 1954, is op korte termijn op zoek naar een: dirigent (m/v).

Jubilate is een gemengd koor met leden tussen de 50 en 85 jaar.
De koorbezetting omvat 28 leden 10 sopranen, 9 alten, 4 tenoren en 5 bassen.
Het koor zingt een gevarieerd repertoire van meerstemmige muziek. Het repertoire omvat zowel geestelijke muziek als moderne popmuziek. Tijdens de repetitie kan de dirigent gebruik maken van een piano.
De wekelijkse repetitie is op woensgavond vanaf 19.30 tot 21.45 uur.

Het koor verzorgt per jaar een aantal optredens zoals een eigen concert, meedoen in een kerkd...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19