activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Brûzenije zoekt dirigent

Geplaatst op zondag 27 maart 2016 om 15:06

Brûzenije zoekt dirigentToon volledige artikel (evt. met foto's)

Vrouwenkoor Brûzenije uit Joure, bestaande uit maar liefst 50 enthousiaste vrouwen en 3 accordeonisten, is op zoek naar een nieuwe dirigent(e).

Ons repertoire bestaat uit populaire liedjes, enkele nummers voor verzorgingshuizen, kerstliederen; zowel in het Fries, als Nederlands, Engels en Frans. Alles meerstemmig. We repeteren op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in verpleeghuis de Flecke in Joure en we hebben zo’n 7 keer per jaar een optreden. Voor meer informatie kunt u ook onze website bekijken www.bruzenije.nl.

Brûzenije is inmiddels voorzien van een nieuwe dirigent. U hoeft geen contact meer op te nemen met het koor.


Concert Nocht en Wille

Geplaatst op woensdag 9 maart 2016 om 21:22

Concert Nocht en WilleToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op zondag 6 maart 2016 gaf het vrouwenkoor Nocht en Wille uit Marssum een concert voor donateurs en andere belangstellenden in dorpshuis Nij Franjum. Het bondsbestuur in de persoon van dhr. G. Dijkstra (secr. BvZiF)heeft gehoor gegeven aan de uitnodiging die werd ontvangen.

Medewerking werd verleend door de trekzakgroep Op Trektocht van de Vrouwen van Nu afdeling Menameradiel. Hun optreden is altijd belangeloos en een eventuele gift die ze krijgen wordt overgemaakt naar het Koningin Wilhelminafonds (kanker bestrijding).

Het koor olv. Doeke van Wieren bracht een zeer gevarieerd programma. Popsongs, Friese liedjes, evergreens en meezingers: van alles passeerde de revue. Van o.a. The young Amadeus, Het Aldershûs, Fly with me,  The Rose en vele andere nummer...

Jubilate zoekt dirigent

Geplaatst op zondag 14 februari 2016 om 14:36

Jubilate zoekt dirigentToon volledige artikel (evt. met foto's)

Jubilate uit Engelum is voorzien van een dirigent. Mevr. Jeanine Kramer uit Bitgum is inmiddels benoemd tot dirigente van het koor.

Het koor Jubilate uit Engelum, opgericht in 1954, is op korte termijn op zoek naar een: dirigent (m/v).

Jubilate is een gemengd koor met leden tussen de 50 en 85 jaar.
De koorbezetting omvat 28 leden 10 sopranen, 9 alten, 4 tenoren en 5 bassen.
Het koor zingt een gevarieerd repertoire van meerstemmige muziek. Het repertoire omvat zowel geestelijke muziek als moderne popmuziek. Tijdens de repetitie kan de dirigent gebruik maken van een piano.
De wekelijkse repetitie is op woensgavond vanaf 19.30 tot 21.45 uur.

Het koor verzorgt per jaar een aantal optredens zoals een eigen concert, meedoen in een kerkd...

Volkslied voor Bantega.

Geplaatst op zondag 14 februari 2016 om 14:21

Volkslied voor Bantega.Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Verscholen tussen de zompige weiden op de rand van de Friese taalgrens ligt het dorp Bantega. Het is op die weiden, waar de Tureluur altijd zijn nestje vlak naast dat van de Grutto maakt. Gewoon….. omdat ze samen sterker staan.

Dit samenspel in de natuur is voor componist/ tekstschrijver Hans Hanse de inspiratiebron geweest voor het componeren van het ‘volkslied van Bantega’. In zijn ‘Wy Bin Ien’, de officiële naam van het lied, vergelijkt hij de eenheid tussen deze beide vogelsoorten met de eenheid die er onder de bevolking van Bantega leeft. Het is deze eenheid, dat Bantega tot een speciaal dorp maakt, en heeft bewezen dat samenwerken tot grote dingen kan leiden, met als voorbeeld de openluchtspelen.

‘Wy Bin Ien’ zal op 2...

Nieuwsjaarconcert Gemengd Koor Boyl

Geplaatst op zondag 31 januari 2016 om 11:53

Nieuwsjaarconcert Gemengd Koor BoylToon volledige artikel (evt. met foto's)

Afgelopen zondag vond het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Gemengd Koor Boyl plaats. Met medewerking van sopraan Mirjam Cornelisse werd er een heel gevarieerd programma gebracht dat door
het gehoor met enthousiasme werd ontvangen. Het koor startte met What a wonderful World, het beroemde nummer van Louis Armstrong. Heel toepasselijk werd daar de nieuwjaarswens in verpakt. Mirjam
Cornelisse bracht een paar prachtige solo’s ten gehore met als hoogtepunt het Ave Maria van Bach/Gounod.

Het is duidelijk te zien en te horen dat het koor in kwaliteit groeit onder de nieuwe dirigent Marijke Beute, die nu een jaar voor het koor staat. Het publiek was dan ook zichtbaar en hoorbaar enthousiast, in een vol Dorpshuis De Tille in Boijl. Bij de vertolking van de Dut...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19