activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Concerten Norden Singers

Geplaatst op woensdag 28 september 2016 om 21:11

Concerten Norden SingersToon volledige artikel (evt. met foto's)

Norden Singers in Belvedère Heerenveen
Norden Singers geeft een kerstconcert in Museum Belvedère te Heerenveen. Het museumgebouw is bijzonder sfeervol en heeft een prachtige akoestiek waardoor de koorklanken bijzonder tot hun recht komen. Dit geeft een unieke combinatie van beeldende kunst en toonkunst.
Het concert vindt plaats op zaterdag 10 december 2016 en begint om 20.00 uur.

Middagconcert Vlieland
Norden Singers Heerenveen en Vocal Group Vlieland zingen samen in de Nicolaaskerk van Vlieland. Vocal Group is een dameskoor bestaand uit 20 dames, gedirigeerd door Judith Olthuis. Norden Singers is een gemengd koor van ruim 50 personen. Dirigent is Dennis Dronkers.
Dit gelegenheidsconcert wordt gegeven op zaterd...

Op de Brink in Makkinga

Geplaatst op vrijdag 1 juli 2016 om 22:19

Op de Brink in MakkingaToon volledige artikel (evt. met foto's)

Dameskoor De Vriendschap uit Makkinga sloot het seizoen op dinsdag 14 juni 2016 af met een optreden voor donateurs en belangstellenden op de Brink in Makkinga. Ook de bondsvoorzitter en zijn vrouw waren daarbij aanwezig. Het was de hele dag spannend of dit optreden in de buitenlucht of toch in het dorpshuis moest plaatsvinden, vanwege de vele regen die dag. Maar om 6 uur werd het droog en Buienradar beloofde dat dat ook tot minstens negen uur zo zou blijven, dus werden op de knusse Brink de ingestudeerde liedjes ten gehore gebracht. De dames, onder leiding van Eta Schreiber, zongen een twaaltal nummers, zeer gevarieerd, van Fries, Stellingwerfs, Nederlands en Afrikaans tot Zwitsers. Het plezier straalde er vanaf. Na afloop ging het koor voor een afluitend gezellig samenzijn naar het dor...

Voorjaarsconcert "De Woudklant" en "Wy dogge ús bêst"

Geplaatst op vrijdag 1 juli 2016 om 21:56

Voorjaarsconcert Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Op donderdagmiddag, 28 april 2016 gaven de koren “De Woudklank” uit Oranjewoud en het Seniorenkoor “Wy dogge ús bêst” uit Heerenveen hun jaarlijkse voorjaarsconcert. De Bond van Zangkoren in Friesland was hiervoor uitgenodigd. Het concert vond plaats in de doopsgezinde kerk te Heerenveen.

De belangstelling was groot en de kerk was vol. Beide koren staan onder leiding van dirigent Lars Mulder en brachten een leuk en afwisselend repertoire ten gehore. Ook de solisten ontbraken niet. Het concert werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van beide koren met als laatste lied “Het frysk folksliet” dat door iedereen werd meegezongen. Het was een zeer geslaagde en gezellige middag met enthousiaste zangers en z...

Concours 2016 update

Geplaatst op dinsdag 3 mei 2016 om 18:51

Concours 2016 updateToon volledige artikel (evt. met foto's)

De uitslagbrieven en de oorkondes van het concours zijn de deur uit! Hiermee is het concours 2016 toch echt op zijn einde gekomen en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd concours. Wel willen we nog even iets recht zetten. Bij de uitslag vertelde onze voorzitter, Rinze Visser, in zijn enthousiasme dat de prestatie van FromUs om zowel dagwinnaar als publieksprijswinnaar te worden uniek was. Uiteraard hebben de dames een geweldige prestatie geleverd maar we willen toch nog even benoemen dat er meer koren zijn die beide prijzen in de afgelopen jaren hebben weten te bemachtigen. In 2011 en 2014 betrof dit Different Sound en in 2012 en 2013 was dit Solid. Namens het bestuur excuses voor deze opmerking en allen nogmaals van harte gefeliciteerd!


Geslaagd concours 2016

Geplaatst op zondag 10 april 2016 om 21:20

Geslaagd concours 2016Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Daar sta je dan als koor om 12.30 uur voor een nog maar matig gevulde Oerdracht in Joure.
Je moet het concours openen. Dit overkomt het koor Noaten op ‘e Sang uit Surhuisterveen zaterdag 9 april tijdens het concours van de Friese Bond. Het koor nam voor de eerste keer deel aan het concours. Op een geweldige wijze pikte het koor dit op. Alom geroezemoes, maar als het koor wordt aangekondigd, verstilt het geluid. Opperste concentratie, vooral bij het koor. Ze nemen de aanwezigen mee met hun mooie klanken en ze leggen zo de basis voor een prachtige dag.

Dat durf ik zonder meer te stellen. (categorie C 222 punten en een 1e prijs)
25 koren hebben zich aangemeld. Helaas moet Het Mingd Koar Deinum door omstandigheden afzeggen, Jammer.
Even voor half een opent de ...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19