activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Open repetitie Lily Leaves

Geplaatst op dinsdag 2 mei 2017 om 21:23

Open repetitie Lily LeavesToon volledige artikel (evt. met foto's)

 

Open repetitieavond 8 en 15 mei 2017 bij het vrouwenkoor Lily Leaves

 

In 2018 vieren wij ons 25-jarig jubileum als vrouwenkoor en op dit moment kunnen er nog een aantal leden instromen.

Ons koor staat onder leiding van Hinke Jelsma en in april j.l. hebben wij een eerste prijs gewonnen bij het concours in Joure.

Ons repertoire bestaat uit verschillende soorten muziek; bekende en minder bekende popsongs voornamelijk in het Engels en gezellige Nederlandstalige hits.

Wij zingen zonder bladmuziek en meestal 4-stemmig met begeleiding van de piano, maar we gaan ook de uitdaging aan om a-capella te zingen.

Lijkt het je leuk om bij een vrouwenkoor te zingen? Kom dan om 20.00 lang...

Huldiging Mingd Koar Jubilate

Geplaatst op donderdag 27 april 2017 om 10:33

Huldiging Mingd Koar JubilateToon volledige artikel (evt. met foto's)

Maaike Lautenbach, tenor van Mingd Koar Jubilate in Ingelum, gehuldigd

 

Op 26 april 2017 was het Bondsbestuur uitgenodigd om tijdens de jaarvergadering in Skerne Wibe de huldiging van Maaike Lautenbach op zich te nemen, omdat zij 25 jaar bij het koor is aangesloten.

De voorzitter van de Bond, Rinze Visser, heeft dat, als laatste nummer voor de pauze, met plezier verzorgd.

Maaike Lautenbach is in die 25 jaar meer geweest dan alleen een trouw koorlid. Ze heeft jarenlang het bestuur versterkt als penningmeesteresse. Nooit heeft er ook maar een cent gemankeerd bij de kascontroles. Nauwkeurig en stipt was ze.

Toen de tenoren het niet helemaal meer konden bolwerken tegenover de andere koorstemmen, heeft zij de hoge mannenstemmen v...

Zingen houdt je jong

Geplaatst op woensdag 26 april 2017 om 19:46

Zingen houdt je jongToon volledige artikel (evt. met foto's)

Zingen houdt je jong

Dat bleek vorige week donderdag 20 april maar weer eens overduidelijk toen het bondsbestuur gebruik maakte van de uitnodiging van het Seniorenkoor “Wy dogge ús bêst” uit Heerenveen. Het koor vierde het 70 jarige jubileum met een concert in de Doopsgezinde Kerk te Heerenveen. De bondsbestuursleden Piety Hooghiemstra en Gauke Dijkstra togen naar Heerenveen waar ze een prachtige middag beleefden. Onder de prima begeleiding  van dirigent Lars Mulder zong het koor de sterren van de hemel. Wat een klank van dit Seniorenkoor, waar de leeftijd van de leden zit tussen de 62 en 95 jaar. Lars Mulder wist alles wat in het koor zit naar boven te halen, maar bovenal een stuk enthousiasme waar menig koor jaloers...

Koorklanken online

Geplaatst op zondag 23 april 2017 om 15:36

Koorklanken onlineToon volledige artikel (evt. met foto's)

Tweemaal per jaar brengt de LOPRZ het blad 'Koorklanken' uit.
Voorheen stuurden we dit per mail naar de secretariaten van de aangesloten koren. Omdat er naast de leuke nieuwtjes uit de koorwereld ook vaak erg nuttige informatie in staat, willen we dit blad bredere bekendheid geven en zullen we de uitgaven ook op onze website zetten. U kunt het blad downloaden via onderstaande link:

http://bond-van-zangkoren-friesland.nl/archief/Koorklanken/Koorklanken%20mei%202017.pdf


Verslag Concours 2017

Geplaatst op zondag 9 april 2017 om 20:33

Verslag Concours 2017Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Verslag concours op 8 april 2017

8 april 2017: al een jaar lang stond deze datum in de agenda voor de leden van meerdere koren: concours bij BvZiF: datum vrijhouden en oefenen voor de punten. Voor 22 koren was dit van toepassing. Ze zongen in drie categorieën: A (de moeilijkste muziek), B en C. De muziek werd door een vakkundige vakjury beoordeeld, de heren Ulbe Tjallingii (Deinum) en Jan Stulp (Leeuwarden) 
 Er hadden zich in eerste instantie 24 koren aangemeld, maar door omstandigheden moesten twee koren afhaken (Sjongerij De Sweach en kerkkoor Te Wûnderlik), maar gelukkig was ons pas lid geworden popkoor Akkrum olv. Lars Mulder half maart nog bereid om een vrijgekomen plaats in te nemen. En hoe! Respect voor de wijze waarop dit koor in zo’n kor...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19