activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Zingen houdt je jong

Geplaatst op woensdag 26 april 2017 om 19:46

Zingen houdt je jongToon volledige artikel (evt. met foto's)

Zingen houdt je jong

Dat bleek vorige week donderdag 20 april maar weer eens overduidelijk toen het bondsbestuur gebruik maakte van de uitnodiging van het Seniorenkoor “Wy dogge ús bêst” uit Heerenveen. Het koor vierde het 70 jarige jubileum met een concert in de Doopsgezinde Kerk te Heerenveen. De bondsbestuursleden Piety Hooghiemstra en Gauke Dijkstra togen naar Heerenveen waar ze een prachtige middag beleefden. Onder de prima begeleiding  van dirigent Lars Mulder zong het koor de sterren van de hemel. Wat een klank van dit Seniorenkoor, waar de leeftijd van de leden zit tussen de 62 en 95 jaar. Lars Mulder wist alles wat in het koor zit naar boven te halen, maar bovenal een stuk enthousiasme waar menig koor jaloers...

Koorklanken online

Geplaatst op zondag 23 april 2017 om 15:36

Koorklanken onlineToon volledige artikel (evt. met foto's)

Tweemaal per jaar brengt de LOPRZ het blad 'Koorklanken' uit.
Voorheen stuurden we dit per mail naar de secretariaten van de aangesloten koren. Omdat er naast de leuke nieuwtjes uit de koorwereld ook vaak erg nuttige informatie in staat, willen we dit blad bredere bekendheid geven en zullen we de uitgaven ook op onze website zetten. U kunt het blad downloaden via onderstaande link:

http://bond-van-zangkoren-friesland.nl/archief/Koorklanken/Koorklanken%20mei%202017.pdf


Verslag Concours 2017

Geplaatst op zondag 9 april 2017 om 20:33

Verslag Concours 2017Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Verslag concours op 8 april 2017

8 april 2017: al een jaar lang stond deze datum in de agenda voor de leden van meerdere koren: concours bij BvZiF: datum vrijhouden en oefenen voor de punten. Voor 22 koren was dit van toepassing. Ze zongen in drie categorieën: A (de moeilijkste muziek), B en C. De muziek werd door een vakkundige vakjury beoordeeld, de heren Ulbe Tjallingii (Deinum) en Jan Stulp (Leeuwarden) 
 Er hadden zich in eerste instantie 24 koren aangemeld, maar door omstandigheden moesten twee koren afhaken (Sjongerij De Sweach en kerkkoor Te Wûnderlik), maar gelukkig was ons pas lid geworden popkoor Akkrum olv. Lars Mulder half maart nog bereid om een vrijgekomen plaats in te nemen. En hoe! Respect voor de wijze waarop dit koor in zo’n kor...

Huldiging Frysk Sjongkoar

Geplaatst op zondag 2 april 2017 om 16:51

Huldiging Frysk SjongkoarToon volledige artikel (evt. met foto's)

Huldiging mevr. Aafje Wouda, Frysk Sjongkoar, Gorredijk

 

Het Bondsbestuur werd uitgenodigd om op vrijdag 31 maart 2017 de jaarlijks uitvoering van het Frysk Sjongkoar in de Skâns in Gorredijk bij te wonen en om vlak voor de pauze mevr. Aafje Wouda te huldigen vanwege haar 25-jarig lidmaatschap.

Wij hebben deze uitnodiging graag aangenomen

Mevr. Aafje is sinds 1992 een trouw lid van het Frysk Sjongkoar en kwam binnen als zuster van de toenmalige dirigente. Kortom een muzikale familie. Als het nodig is zingt ze ook met een zekere regelmaat solopartijen.

Verder is ze actief in het koor als muziekcommissielid. Kortom een koorlid waarop het Frysk Sjongkoar kan bouwen. Ze presenteert zich gemakkelijk en is gezien in het koor. Ze is werkzaam ...

Programmaboekje Concours

Geplaatst op maandag 27 maart 2017 om 20:06

Programmaboekje ConcoursToon volledige artikel (evt. met foto's)

Nog even en het is weer zo ver: het jaarlijkse concours van de Bond van Zangkoren in Friesland.

Via onderstaande link vindt u alvast het programmaboekje. Printen is niet nodig: de boekjes zijn vrij verkrijgbaar tijdens het concours.

http://www.bond-van-zangkoren-friesland.nl/archief/concours/concours-2017-programmaboekje.pdfEr worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19