activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Bijzonder Najaarsconcert

Geplaatst op woensdag 17 oktober 2012 om 20:59

Bijzonder NajaarsconcertToon volledige artikel (evt. met foto's)

Voor muziekliefhebbers in de wijde regio vindt op 4 november a.s. een bijzonder evenement plaats. Dan organiseert namelijk de Plaatselijke Commissie Kortezwaag van de Stichting Alde Fryske Tsjerken om 14.30 uur een bijzonder Najaarsconcert in haar fraaie kerkgebouw aan De Leijen aldaar. Naast het gemengd koor "Nim it sa 't is" uit Jonkerslân treedt dan voor het voetlicht de bekende sopraan Willemien Zwart uit Gorredijk.

Het koor o.l.v. Hiltsje Blumers opent het programma met het bekende "Jambalaya" waarbij pianiste Geke Boerrigter een opvallende begeleiding verzorgt. Na een nostalgische potpourri van Duitse dansliedjes "Zum Tanze, da geht ein Mädel" zingt Willemien Zwart vóór de pauze een tweetal ...

Het startschot voor de Bond!

Geplaatst op maandag 8 oktober 2012 om 19:56

Het startschot voor de Bond!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Zo na de zomervakantie begint het werk van de Friese bond weer op gang te komen. Het is al jaren de gewoonte van het bestuur om het seizoen te beginnen met een informeel samenzijn, waar alle belangrijke zaken de revue kunnen passeren.

Een bestuurslid organiseert deze activiteit. Dit jaar was de heer Haantjes bereid om de middag te organiseren. Hij had er een aantal uitstapjes aan vast gekoppeld, waardoor het een gezellige activiteit werd. Allereerst bezochten we de kerk van Wyckel. Een prachtige, in de 14e eeuw gebouwde kerk, waarvan alleen de toren nog oorspronkelijk is. In de kerk bevindt zich de marmeren graftombe van Menno van Coehoorn. Deze beroemde veldheer en vestings-bouwkundige bezat in Wyckel een riant buiten, waar helaas niets van bewaard is gebleven.

...

Oratoriumvereniging Bolsward organiseert MeezingConcert

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2012 om 22:15

Oratoriumvereniging Bolsward organiseert MeezingConcertToon volledige artikel (evt. met foto's)

Overdag repeteren en uitvoeren op diezelfde middag. Dat kan bij de Oratoriumvereniging Bolsward op zaterdag 8 september 2012, van 9.30 u tot 17.30 u.  Met andere liefhebbers van de zang uit Bolsward en omgeving geeft de OVB een MeezingConcert o.l.v. Pauli Yap met begeleiding van Hoite Pruiksma op het harmonium.  In de prachtige akoestiek van de Broerekerk te Bolsward klinken het poëtische “Hear it wetter” van Hoite Pruiksma op tekst van Aggie van der Meer, het gewaagde “Vater Unser” van Stockmeier en romantische koorwerken van Fauré, Elgar en Rachmaninov.

Deelnemers ontvangen partituren en oefenmuziek per e-mail en daarbij tevens twee consumptiebonnen voor koffie of thee. De kosten bedragen € 5,00 voor OVB leden en € 15,00 ...

Jubileumconcert Renilde Duif

Geplaatst op zaterdag 16 juni 2012 om 19:28

Jubileumconcert Renilde DuifToon volledige artikel (evt. met foto's)

Renilde Duif

Renilde Duif vierde op 13 mei 2012 haar 40-jarig jubileum als musicus.
Het bondsbestuur was hiervoor uitgenodigd en maakte graag gebruik van de uitnodiging.

Mevr. Van Wattum en ik (dhr. Dijkstra) reisden naar het Groningse Den Horn waar het concert plaats vond in het prachtig gerestaureerde kerkje.

We waren deelgenoot van een zeer gevarieerd concert waaruit de veelzijdigheid van deze muzikale vrouw over duidelijk werd. Alle muziek stond in het teken van Renilde; ze had er op de één of andere manier altijd iets mee te maken en alle uitgevoerde muziek was door haar gecomponeerd. De...

Nieuwsbrief mei 2012

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2012 om 18:43

Nieuwsbrief mei 2012Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Als afsluiting van een succesvol en gezellig koorseizoen met o.a. het 100-jarig jubileum hebben we een nieuwsbrief opgesteld met belangrijke dingen om te weten, maar ook leuke dingen, dingen die de afgelopen paar maanden zijn gebeurd. Zo stellen de drie (!) nieuwe bestuursleden zich voor, maar blijkt dat we ook nog steeds op zoek zijn naar versterking voor ons team! Scroll dus snel naar de onderkant van dit bericht waar de link staat naar de nieuwsbrief!

Ontwerp veranderd
De nieuwsbrief is vernieuwd om meer te passen bij de website, onze nieuwe ‘huisstijl’ dus! Heeft u tips of opmerkingen hierover?