activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Concert "Bruzenije" - 18 november jl.

Geplaatst op woensdag 21 november 2012 om 21:29

Concert Toon volledige artikel (evt. met foto's)

HOE MOOI KAN LUISTEREN NAAR EEN VROUWENKOOR ZIJN.
Van het vrouwenkoor "BRUZENIJE" uit Joure kwam een uitnodiging bij de BvZFr. binnen om hun concert op 18 november 2012 bij te wonen. Vicevoorzitter S. Haantjes ging samen met zijn vrouw, namens de Bond, naar de Doopsgezinde Kerk in Joure waar het concert plaats zou vinden.

Na eerst de Bruzenije-song gezongen te hebben, werd door de voorzitter een ieder welkom geheten, het waren er heel veel! De kerk zat mudvol. Het 50 leden tellende koor onder bezielende leiding van de heer Lammert Mink vervolgde daarna het programma met prachtige liederen die allemaal met veel enthousiasme gezongen werden. Voor en na de pauze werd het programma onderbroken door een koper-blazers ensemble uit het Steenwijkerland o.l.v. de he...

Dirigent gezocht!

Geplaatst op woensdag 21 november 2012 om 21:22

Dirigent gezocht!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Het koor is inmiddels voorzien in haar zoektocht!

Muziek & Zangvereniging Excelsior Lemmer zoekt voor haar koor een enthousiaste dirigent(e).
 

Wij vinden de volgende punten van belang:
* goede communicatieve eigenschappen 
* flexibel, inspirerend en creatief
* prettige wisselwerking tussen dirigent en leden
* het kunnen verstaan van de Friese taal
* woonachtig in een straal van 50 km
* in het bezit van de nodige vakdiploma’s

 
Het gemengde koor bestaat uit 31 leden met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar.

Het koorheeft een breed repertoire in de Nederlandse, Engelse, Duitse en Friese taal.  

Jaarlijks worden in samenwerking met de harmonie minimaa...

Kerstconcerten

Geplaatst op woensdag 7 november 2012 om 11:24

KerstconcertenToon volledige artikel (evt. met foto's)

De afgelopen weken hebben we al een flink aantal aanmeldingen ontvangen van koorleden die rondom de kerstperiode een concert organiseren. Wij hebben deze allemaal verzameld op de activiteiten pagina zodat deze voor iedereen inzichtelijk zijn.

Op deze pagina staan alle concerten die wij doorgestuurd krijgen van koorleden verzameld, als een concert al is geweest zal deze niet meer op deze pagina te zien zijn. Onder andere het Noord Nederlands Jagerskoor "Prins Hendrik", Gemengd Zangkoor "Sjongnocht", het Skarsterkoar en "Noaten op 'e Sang" hebben hun concerten al doorgegeven!
Ga snel naar de concerten pagina om de concerten tot en m...

Koorzangmanifestatie in Heerenveen

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2012 om 21:42

Koorzangmanifestatie in HeerenveenToon volledige artikel (evt. met foto's)

De Federatie van Zangverenigingen in Heerenveen organiseert op zaterdag 10 november a.s. haar jaarlijkse "Feanster Koarenfestival" in Muziekcentrum "De Rinkelbom" in Heerenveen. Van 13.00 tot 18.00 uur wordt daar door 12 koren met ruim 300 leden een beeld geschetst van het gevarieerde koorleven in de gemeente Heerenveen. Onder de deelnemers zijn vijf koren die lid zijn van de Bond van Zangkoren in Friesland.

Het belooft een koormiddag vol contrasten te worden. Bijzonder is het optreden van zangeres Egbertien van Langeveld uit Drachten. Zij zal enkele Keltische liederen ten gehore brengen. Ook het nieuw gevormde "Projectkoor 2012", samengesteld uit leden van diverse federatiekoren, zal van zich laten horen in o.m. "Love ch...

Sfeervolle sjongersdei in Beetsterzwaag

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2012 om 21:36

Sfeervolle sjongersdei in BeetsterzwaagToon volledige artikel (evt. met foto's)

De Sjongersdei 2012 van de Federatie van Zangkoren in Opsterland werd zaterdag 27 oktober gehouden in "De Buorskip" in Beetsterzwaag. Onder de 13 deelnemende koren met hun ruim 400 leden waren een zestal Bondskoren actief. Hun optreden werd beoordeeld door dhr. Albert Koekoek uit Heerenveen. Het middag- en avondprogramma werd geopend met een enthousiaste samenzang en dat droeg bij aan de genoeglijke en aandachtige sfeer van deze dag.

Opvallend was de prestatie van het "Frysk Sjongkoar" uit Gorredijk. Door omstandgheden was de dirigente uitgevallen en na kort overleg met de jury besloot deze zelf de leiding op zich te nemen. Het koor bracht onder zijn leiding een aantal nummers zoal...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19