activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Koorzangmanifestatie in Heerenveen

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2012 om 21:42

Koorzangmanifestatie in HeerenveenToon volledige artikel (evt. met foto's)

De Federatie van Zangverenigingen in Heerenveen organiseert op zaterdag 10 november a.s. haar jaarlijkse "Feanster Koarenfestival" in Muziekcentrum "De Rinkelbom" in Heerenveen. Van 13.00 tot 18.00 uur wordt daar door 12 koren met ruim 300 leden een beeld geschetst van het gevarieerde koorleven in de gemeente Heerenveen. Onder de deelnemers zijn vijf koren die lid zijn van de Bond van Zangkoren in Friesland.

Het belooft een koormiddag vol contrasten te worden. Bijzonder is het optreden van zangeres Egbertien van Langeveld uit Drachten. Zij zal enkele Keltische liederen ten gehore brengen. Ook het nieuw gevormde "Projectkoor 2012", samengesteld uit leden van diverse federatiekoren, zal van zich laten horen in o.m. "Love ch...

Sfeervolle sjongersdei in Beetsterzwaag

Geplaatst op woensdag 31 oktober 2012 om 21:36

Sfeervolle sjongersdei in BeetsterzwaagToon volledige artikel (evt. met foto's)

De Sjongersdei 2012 van de Federatie van Zangkoren in Opsterland werd zaterdag 27 oktober gehouden in "De Buorskip" in Beetsterzwaag. Onder de 13 deelnemende koren met hun ruim 400 leden waren een zestal Bondskoren actief. Hun optreden werd beoordeeld door dhr. Albert Koekoek uit Heerenveen. Het middag- en avondprogramma werd geopend met een enthousiaste samenzang en dat droeg bij aan de genoeglijke en aandachtige sfeer van deze dag.

Opvallend was de prestatie van het "Frysk Sjongkoar" uit Gorredijk. Door omstandgheden was de dirigente uitgevallen en na kort overleg met de jury besloot deze zelf de leiding op zich te nemen. Het koor bracht onder zijn leiding een aantal nummers zoal...

Bijzonder Najaarsconcert

Geplaatst op woensdag 17 oktober 2012 om 20:59

Bijzonder NajaarsconcertToon volledige artikel (evt. met foto's)

Voor muziekliefhebbers in de wijde regio vindt op 4 november a.s. een bijzonder evenement plaats. Dan organiseert namelijk de Plaatselijke Commissie Kortezwaag van de Stichting Alde Fryske Tsjerken om 14.30 uur een bijzonder Najaarsconcert in haar fraaie kerkgebouw aan De Leijen aldaar. Naast het gemengd koor "Nim it sa 't is" uit Jonkerslân treedt dan voor het voetlicht de bekende sopraan Willemien Zwart uit Gorredijk.

Het koor o.l.v. Hiltsje Blumers opent het programma met het bekende "Jambalaya" waarbij pianiste Geke Boerrigter een opvallende begeleiding verzorgt. Na een nostalgische potpourri van Duitse dansliedjes "Zum Tanze, da geht ein Mädel" zingt Willemien Zwart vóór de pauze een tweetal ...

Het startschot voor de Bond!

Geplaatst op maandag 8 oktober 2012 om 19:56

Het startschot voor de Bond!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Zo na de zomervakantie begint het werk van de Friese bond weer op gang te komen. Het is al jaren de gewoonte van het bestuur om het seizoen te beginnen met een informeel samenzijn, waar alle belangrijke zaken de revue kunnen passeren.

Een bestuurslid organiseert deze activiteit. Dit jaar was de heer Haantjes bereid om de middag te organiseren. Hij had er een aantal uitstapjes aan vast gekoppeld, waardoor het een gezellige activiteit werd. Allereerst bezochten we de kerk van Wyckel. Een prachtige, in de 14e eeuw gebouwde kerk, waarvan alleen de toren nog oorspronkelijk is. In de kerk bevindt zich de marmeren graftombe van Menno van Coehoorn. Deze beroemde veldheer en vestings-bouwkundige bezat in Wyckel een riant buiten, waar helaas niets van bewaard is gebleven.

...

Oratoriumvereniging Bolsward organiseert MeezingConcert

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2012 om 22:15

Oratoriumvereniging Bolsward organiseert MeezingConcertToon volledige artikel (evt. met foto's)

Overdag repeteren en uitvoeren op diezelfde middag. Dat kan bij de Oratoriumvereniging Bolsward op zaterdag 8 september 2012, van 9.30 u tot 17.30 u.  Met andere liefhebbers van de zang uit Bolsward en omgeving geeft de OVB een MeezingConcert o.l.v. Pauli Yap met begeleiding van Hoite Pruiksma op het harmonium.  In de prachtige akoestiek van de Broerekerk te Bolsward klinken het poëtische “Hear it wetter” van Hoite Pruiksma op tekst van Aggie van der Meer, het gewaagde “Vater Unser” van Stockmeier en romantische koorwerken van Fauré, Elgar en Rachmaninov.

Deelnemers ontvangen partituren en oefenmuziek per e-mail en daarbij tevens twee consumptiebonnen voor koffie of thee. De kosten bedragen € 5,00 voor OVB leden en € 15,00 ...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18