activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Zangverenging Morgenrood te Sneek bestaat 100 jaar

Geplaatst op woensdag 2 oktober 2013 om 19:16

Zangverenging Morgenrood te Sneek bestaat 100 jaarToon volledige artikel (evt. met foto's)

14 september 1919 werd zangvereniging Morgenrood Sneek opgericht. Dus tijd voor een feestje.  Afgelopen donderdag 26 september werd dit heuglijke feit met een high tea in de RSG Sneek met leden en belangstellenden gevierd. Ook het bondsbestuur werd uitgenodigd om het feest mee te vieren. De heer Dijkstra, secretaris van de bond maakte namens de BvZiF gebruik van de uitnodiging. Destijds ontstaan vanuit de arbeidersbeweging. Geen wonder dat de avond werd geopend  en afgesloten met Morgenrood. Een strijdlied wat principes en uitgangspunten van de  arbeidersbeweging symboliseerde.

In informele sfeer ging de voorzitter van het koor, de heer Martens in op 100 jaar Morgenrood. Het koor zong prachtig. Liederen die bij het koor horen, maar ook ander reper...

Foto's Concours 2013

Geplaatst op zondag 5 mei 2013 om 15:54

Foto's Concours 2013Toon volledige artikel (evt. met foto's)

UPDATE: Alle foto's staan inmiddels op de pagina! Ga snel naar de volgende pagina: foto's concours 2013!
Wij kunnen enthousiast mededelen dat het eerste deel van de foto's zojuist online is gezet! Dit zijn de foto's tot en met het optreden van 15:45 uur (Different Sound, Minnertsga). Wegens de grote hoeveelheid gemaakte foto's heeft dit helaas wat langer geduurd. De overige foto's zullen zo spoedig mogelijk volgen, naar verwachting binnen de komende twee weken.

Als er koren zijn die foto's in hoge resolutie willen ontvangen kan er een mail gestuurd worden naar het e-mail adres info@bond-van-zangkoren-friesland.nl

Concours 2013 groot succes!

Geplaatst op donderdag 18 april 2013 om 19:52

Concours 2013 groot succes!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Vol enthousiasme en nog vol energie kunnen wij als bestuur zeggen dat het concours 2013 een groot succes was! Met een grote hoeveelheid koren en veel publiek over de hele dag kijken wij met voldoening terug op een mooie dag. Maar liefst 26 koren hebben hun zangkunsten - en sommigen zelfs hun danspasjes - laten zien in Joure!

 

Concours 2013

En een mooie dag was het, ook dit jaar weer won Solid uit Harlingen de publieksprijs met een gemiddeld cijfer van een 8,6! Maar, de "concurrentie" komt dichterbij: Lily Leaves (Leeuwarden) zat het vrouwenkoor op de hielen met maar liefst een 8,5! En ook Gemengd Koor Ons Genoegen uit Oldeholtepade behaalde een so...

"De Liesterkrallen" zoeken dirigent!

Geplaatst op woensdag 10 april 2013 om 20:03

Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Het koor "De Liesterkrallen" uit Havelte (lid van de Bond van Koren in Drenthe) is op zoek naar een nieuwe dirigent. Wegens vertrek van hun huidige dirigent zijn ze op zoek. De website van dit koor uit Drenthe is http://www.vrouwenkoordeliesterkrallen.nl/

Aanmeldingen gaan niet via de Bond van Zangkoren in Friesland, via de website van het koor zijn de actuele contactgegevens van het bestuur te vinden. Via deze weg kunnen sollicitanten reageren!


Concours 2013

Geplaatst op zondag 23 december 2012 om 12:02

Concours 2013Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Zaterdag 13 april 2013 is het weer zover! We zullen dan weer een concours organiseren in de Oerdracht in Joure.

Elk koor krijgt 15 minuten om drie nummers ten gehore te brengen waarvan twee nummers beoordeeld zullen worden door een vakjury en een publieksjury. Deelnemen aan het concours is dus een prachtige kans om uw koor voor te stellen aan de koorwereld in Friesland! 

In verband met het drukken van de programmaboekjes willen we deze keer uw aanmelding iets eerder hebben, we kunnen er dan namelijk voor zorgen dat u het programmaboekje mee krijgt op de jaarvergadering. Indien u hier niet aanwezig kunt zijn ligt het programmaboekje op de dag van het concours voor u klaar.

Download hier het programmaboekje: