activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Winterconcert Gemengd Koor Beetsterzwaag

Geplaatst op zaterdag 1 maart 2014 om 23:28

Winterconcert Gemengd Koor BeetsterzwaagToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op zondagmiddag 23 februari 2014 organiseerde het koor olv. Hinke Jelsma haar jaarlijkse winterconcert. De begeleiding was in handen van de heer Martijn de Jager. De intermezzi werden verzorgd door een instrumentaal “Frjemd Folk” combo. De uitvoering was voor het eerst in de NH-kerk aan de Van Lyndenlaan en dat was wat de klank en de akoestiek betreft een hele verbetering volgens de ingewijden.

Mijn vrouw en ik hebben een zeer genoeglijke middag gehad, waar het koor met name na de pauze goed op dreef kwam. Het is een genot om te horen hoe dit (± 40 leden tellend) koor met een wat hogere gemiddelde leeftijd met plezier maar ook kwalitatief goed hun muziek ten gehore brengt. Petje af!! Het combo bracht Ierse volksmuziek ten gehore en ook dat was erg de moeite va...

POP4YOU stelt zich voor

Geplaatst op vrijdag 15 november 2013 om 20:02

POP4YOU stelt zich voorToon volledige artikel (evt. met foto's)

Popkoor POP4YOU, het eerste popkoor in HURDEGARYP, is een vierstemmig gemengd koor en heeft een breed repertoire, met popmuziek als hoofdthema.

Het koor is van start gegaan in oktober 2011 met zo'n 40 leden. Sinds 13 april 2012 zijn we een officieel opgericht en geregistreerd koor! Eigenlijk worden alle stijlen en richtingen binnen de popmuziek door POP4YOU gezongen. Het repertoire omvat naast nummers uit de belangrijkste genres van de laatste 40 jaar ook recente nummers, zoals bijvoorbeeld Rolling in the Deep van Adele en One van U2.

Koperen jubileum Seizoenenkoor

Geplaatst op vrijdag 15 november 2013 om 19:48

Koperen jubileum SeizoenenkoorToon volledige artikel (evt. met foto's)

Het bondsbestuur ontving al enige tijd geleden een uitnodiging om het 12,5 jarig bestaan mee te maken in het sfeervolle Theaterkerkje te Wier. Bondssecretaris Gauke Dijkstra maakte gebruik van de gelegenheid om het feest mee te maken.
Uit het programmaboekje: “Het is feest vandaag! Het Seizoenenkoor bestaat twaalf en een half jaar! Maar wat vieren we dan? Enkele mogelijkheden…We vieren dat we 12,5 jaar samen zingen of samen optrekken. Of we vieren dat onze dirigent 12,5 jaar geleden een goed idee had en zodoende het Seizoenenkoor kon beginnen. En zo kan een ieder hierover z’n eigen gedachten hebben. Wat vast staat, is dat we nu, vandaag stilstaan bij een groep enthousiaste koristen die het...

Zangverenging Morgenrood te Sneek bestaat 100 jaar

Geplaatst op woensdag 2 oktober 2013 om 19:16

Zangverenging Morgenrood te Sneek bestaat 100 jaarToon volledige artikel (evt. met foto's)

14 september 1919 werd zangvereniging Morgenrood Sneek opgericht. Dus tijd voor een feestje.  Afgelopen donderdag 26 september werd dit heuglijke feit met een high tea in de RSG Sneek met leden en belangstellenden gevierd. Ook het bondsbestuur werd uitgenodigd om het feest mee te vieren. De heer Dijkstra, secretaris van de bond maakte namens de BvZiF gebruik van de uitnodiging. Destijds ontstaan vanuit de arbeidersbeweging. Geen wonder dat de avond werd geopend  en afgesloten met Morgenrood. Een strijdlied wat principes en uitgangspunten van de  arbeidersbeweging symboliseerde.

In informele sfeer ging de voorzitter van het koor, de heer Martens in op 100 jaar Morgenrood. Het koor zong prachtig. Liederen die bij het koor horen, maar ook ander reper...

Foto's Concours 2013

Geplaatst op zondag 5 mei 2013 om 15:54

Foto's Concours 2013Toon volledige artikel (evt. met foto's)

UPDATE: Alle foto's staan inmiddels op de pagina! Ga snel naar de volgende pagina: foto's concours 2013!
Wij kunnen enthousiast mededelen dat het eerste deel van de foto's zojuist online is gezet! Dit zijn de foto's tot en met het optreden van 15:45 uur (Different Sound, Minnertsga). Wegens de grote hoeveelheid gemaakte foto's heeft dit helaas wat langer geduurd. De overige foto's zullen zo spoedig mogelijk volgen, naar verwachting binnen de komende twee weken.

Als er koren zijn die foto's in hoge resolutie willen ontvangen kan er een mail gestuurd worden naar het e-mail adres info@bond-van-zangkoren-friesland.nl