activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

BZF op Facebook!

Geplaatst op dinsdag 23 december 2014 om 12:56

BZF op Facebook!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Sinds enige weken is de Bond van Zangkoren in Friesland ook actief op Facebook. We hebben een Facebook-pagina geopend waarop we onze activiteiten aankondigen en verslagen plaats van bezoeken aan concerten van de koren. Maar ook de koren zelf kunnen hier hun concerten aankondigen! Volgens ons dus een perfecte plek om elkaar op de hoogte te brengen van activiteiten en we hopen dan ook dat veel koren onze pagina zullen vinden. Ga snel naar onze Facebook pagina, een "like" stellen we erg op prijs! We zijn te vinden op de volgende link, of zoek op Bond van Zangkoren in Friesland: https://www.facebook.com/bondvanzangkorenfriesland.

Maar ook daarnaast zitten we niet stil. Zo zijn we druk bezig om de website weer een ...

Jubilate 60-jaar!

Geplaatst op vrijdag 12 december 2014 om 09:32

Jubilate 60-jaar!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Het Mingd Koar Jubilate Ingelum vierde op 16 november 2014 haar 60 jarige jubileum. Het sfeervolle kerkje van Ingelum was tot de laatste plaats bezet. De middag werd aan elkaar gepraat door DJ Meints, maar de hoofdact was natuurlijk het koor onder leiding van Luuk de Vries met begeleiding van o.a. Klaasje Winkelvoss (piano), IKEA (Koen Denekamp en Anton Huizinga op zang én gitaar) en Wessel de Vries (drums).

Jubilate Ingelum

Het programma bestond uit een top 20 die is samengesteld door het koor, met onder andere Adele, de Beatles, Simon en Garfunkel en nog veel meer. Tussendoor vertolkte IKEA (

Koorpresentatie: Neem je koor mee in de emotie

Geplaatst op woensdag 3 december 2014 om 22:26

Koorpresentatie: Neem je koor mee in de emotieToon volledige artikel (evt. met foto's)

Een goede podiumpresentatie kan bijdragen om de aandacht van het publiek te krijgen en vast te houden, daarnaast kan een regie de impact van de zang op het publiek versterken. Veel koren verwarren regie nog wel eens  met “pasjes doen“. Regie gaat echter over versterking van de zang door een verhoogd bewustzijn op het podium, posities, expressie, maar in het besef dat de zang altijd centraal staat. Het mooie is dat het werken met een regie en/of een verzorgde podiumpresentatie een wisselwerking heeft. Het draagt niet alleen bij aan de concentratie van het zingen maar het neemt het publiek ook mee in de beleving, de emotie. Op die manier kan men het zingen en het koor een extra dimensie geven.

Mingd Koar Deinum: jubileumconcert 75 jaar

Geplaatst op zondag 30 november 2014 om 08:55

Mingd Koar Deinum: jubileumconcert 75 jaarToon volledige artikel (evt. met foto's)

Dit jaar bestaat het Mingd Koar Deinum (e.o.) 75 jaar. Tevens is Ulbe Tjallingii in 2014 10 jaar dirigent van het koor. Reden genoeg om een feestconcert in te studeren. Het concert wordt op twee plaatsen gegeven: in de St. Martinuskerk te Wirdum en in de St. Janskerk te Deinum. Voor dit laatste concert is het bondsbestuur uitgenodigd. Graag maken we gebruik van deze uitnodiging. De secretaris van de bond, de heer Dijkstra, zet af naar Deinum om het concert bij te wonen namens alle zangersvrienden van/in de BvZiF. Allereerst onze welgemeende felicitaties aan het jubilerende koor en de dirigent Tjallingii en onze hartelijke dank voor de uitnodiging.

Gemengd Koor “Excelsior” te Lemmer: 100 jarig jubileum 1914-2014

Geplaatst op vrijdag 21 november 2014 om 21:26

Gemengd Koor “Excelsior” te Lemmer: 100 jarig jubileum 1914-2014Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Het bondsbestuur ontving voor het jubileumconcert op 15 november van gemengd koor “Excelsior” Lemmer een uitnodiging. Graag hebben we gebruik gemaakt van deze uitnodiging. De heer Dijkstra, secretaris van de bond, vertegenwoordigde de bond op deze avond.

In 1896 werd Excelsior opgericht: eerst alleen de harmonie en vanaf oktober 1914 samen met het gemengd koor. De harmonie vulde ook een deel van de avond. Een prachtige avond: de keuze van de te zingen nummers was mede uit het archief van het koor gemaakt. Oude nummers met daarnaast hedendaagse muziek. Zonder iemand tekort te doen, wil ik de solo in Gabriel...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19