activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Concours 2015: Programma bekend!

Geplaatst op zondag 22 maart 2015 om 15:10

Concours 2015: Programma bekend!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

De voorbereidingen voor het Concours 2015 zijn vergevorderd, de categorieën zijn bekend en het programma is al doorgestuurd naar alle koren. Vanaf vandaag kunt u bovendien het programmaboekje downloaden op de volgende link: Programmaboekje Concours 2015. Elk deelnemend koor kan op de dag van het concours hun programmaboekjes ophalen, maar via dit programmaboekje kan alvast bekeken worden in welke categorie elk koor zingt, welke koren er überhaupt optreden en wanneer uw eigen koor optreedt.

Helaas hebben we al wel een paar aanpassingen t.o.v. het programmaboekje omdat er onverwachts nog een paar wijzigingen waren:
 - Het 6e koor, Het Veenpolderkoor (...

Jubilarissen It Rypster Tsjerkekoar

Geplaatst op maandag 2 maart 2015 om 21:33

Jubilarissen It Rypster TsjerkekoarToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op deze bijeenkomst was het Bondsbestuur uitgenodigd om vijf jubilarissen de bijpassende versierselen op te spelden. Er was een hartelijke ontvangst met koffie /thee, te meer ook, omdat Dronryp in mijn eigen gemeente ligt en wij elkaar al kenden van gezamenlijke kooractiviteiten in de gemeente Menameradiel in het verleden in federatief verband. Na een paar woorden mbt. de regelgeving rond het huldigen van bondsleden en ook over een ophanden zijnde aanpassing van dit reglement (als men het bestuursvoorstel op de komende jaarvergadering aanneemt) werd de volgende mensen een speldje opgeprikt:

Mevr. Marie Palma-van der Veen uit Marsum. Lid sinds 1980 en daarom is dit volgens de mij verstrekte informatie al haar derde ...

SJONGERSJÛN

Geplaatst op maandag 2 maart 2015 om 21:30

SJONGERSJÛNToon volledige artikel (evt. met foto's)

Het koor Sjongersnocht heeft sinds de oprichting in 2008 de nodige ontwikkeling doorgemaakt. Waar in het begin meest tweestemmig werd gezongen door 8 mannen, onder begeleiding van trekzakken, klinken nu regelmatig vierstemmige arrangementen. De liederen gezongen door een inmiddels bijna 30 leden tellend gemengd koor, worden tegenwoordig ondersteund door elektronische piano en saxofoon. Inmiddels is de kleding met kobaltblauwe accenten vervangen voor kleding die meer één geheel vormen. Zo dragen de dames tegenwoordig zwart met fuchsia-roze accenten en de heren een grijs/wit gestreept overhemd.

De leden van dit ...

Vrouw ën Kunst en Vrouwen ín de Kunst

Geplaatst op zaterdag 14 februari 2015 om 22:23

Vrouw ën Kunst en Vrouwen ín de KunstToon volledige artikel (evt. met foto's)

Wat is de overeenkomst tussen Hildegard von Bingen, Mayken Verhulst, Judith Leyster, Marie Sibille Merian, Betje Wolff, Camille Claudel, Fanny Mendelssohn, Clara Wieck, Paula Modersohn-Becker, Käthe Kollwittz, Charley Toorop en Niki de Saint Phalle? Het zijn Europese vrouwelijke kunstenaars, geboren ergens tussen 1000 en 1930: schrijvers, componisten, pianisten, beeldend kunstenaars, schilders of beeldhouwers.

Vergeleken met mannelijke kunstenaars zijn vrouwen vaak minder bekend of zijn zelfs helemaal onbekend gebleven, terwijl het werk van even grote waarde was en nog steeds is. De reden daarvoor is vaak heel simpel. Vrouwen konden volgens het patriarchale denken geen Kunst maken en vervolgens móchten ze geen Kunst maken. Nu weten we wel anders!

Vrouwen make...

Ernest Beuving en de Norden Singers

Geplaatst op zondag 18 januari 2015 om 15:40

Ernest Beuving en de Norden SingersToon volledige artikel (evt. met foto's)

Cabaretier, liedjesschrijver en zanger Ernest Beuving (vroeger Ernesto van het duo Ernesto en Marcellino) komt na het succes van 'De Bende van Beuving' uit 2012 terug naar Heerenveen. Opnieuw met het Heerenveens koor The Norden Singers. De tweede voorstelling van De Bende van Beuving gaat 'Skoren' heten en wordt een cabaretesk muziektheaterprogramma vol humor, imitaties, echte verhalen, spontaniteit en geen geposeer.

Ernest Beuving laat zien wat er nodig is om een succesvol levenskunstenaar te worden. Jezelf als scorende winnaar leren zien, ook als de werkelijkheid niet meewerkt daar gaat het om in 'Skoren.' Brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je hoofd krijgt? Ja! Dan heb je het geluk dat het paard er niet meer aan vast zat. En is een saai leven saai? N...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19