activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Vrouw ën Kunst en Vrouwen ín de Kunst

Geplaatst op zaterdag 14 februari 2015 om 22:23

Vrouw ën Kunst en Vrouwen ín de KunstToon volledige artikel (evt. met foto's)

Wat is de overeenkomst tussen Hildegard von Bingen, Mayken Verhulst, Judith Leyster, Marie Sibille Merian, Betje Wolff, Camille Claudel, Fanny Mendelssohn, Clara Wieck, Paula Modersohn-Becker, Käthe Kollwittz, Charley Toorop en Niki de Saint Phalle? Het zijn Europese vrouwelijke kunstenaars, geboren ergens tussen 1000 en 1930: schrijvers, componisten, pianisten, beeldend kunstenaars, schilders of beeldhouwers.

Vergeleken met mannelijke kunstenaars zijn vrouwen vaak minder bekend of zijn zelfs helemaal onbekend gebleven, terwijl het werk van even grote waarde was en nog steeds is. De reden daarvoor is vaak heel simpel. Vrouwen konden volgens het patriarchale denken geen Kunst maken en vervolgens móchten ze geen Kunst maken. Nu weten we wel anders!

Vrouwen make...

Ernest Beuving en de Norden Singers

Geplaatst op zondag 18 januari 2015 om 15:40

Ernest Beuving en de Norden SingersToon volledige artikel (evt. met foto's)

Cabaretier, liedjesschrijver en zanger Ernest Beuving (vroeger Ernesto van het duo Ernesto en Marcellino) komt na het succes van 'De Bende van Beuving' uit 2012 terug naar Heerenveen. Opnieuw met het Heerenveens koor The Norden Singers. De tweede voorstelling van De Bende van Beuving gaat 'Skoren' heten en wordt een cabaretesk muziektheaterprogramma vol humor, imitaties, echte verhalen, spontaniteit en geen geposeer.

Ernest Beuving laat zien wat er nodig is om een succesvol levenskunstenaar te worden. Jezelf als scorende winnaar leren zien, ook als de werkelijkheid niet meewerkt daar gaat het om in 'Skoren.' Brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je hoofd krijgt? Ja! Dan heb je het geluk dat het paard er niet meer aan vast zat. En is een saai leven saai? N...

BZF op Facebook!

Geplaatst op dinsdag 23 december 2014 om 12:56

BZF op Facebook!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Sinds enige weken is de Bond van Zangkoren in Friesland ook actief op Facebook. We hebben een Facebook-pagina geopend waarop we onze activiteiten aankondigen en verslagen plaats van bezoeken aan concerten van de koren. Maar ook de koren zelf kunnen hier hun concerten aankondigen! Volgens ons dus een perfecte plek om elkaar op de hoogte te brengen van activiteiten en we hopen dan ook dat veel koren onze pagina zullen vinden. Ga snel naar onze Facebook pagina, een "like" stellen we erg op prijs! We zijn te vinden op de volgende link, of zoek op Bond van Zangkoren in Friesland: https://www.facebook.com/bondvanzangkorenfriesland.

Maar ook daarnaast zitten we niet stil. Zo zijn we druk bezig om de website weer een ...

Jubilate 60-jaar!

Geplaatst op vrijdag 12 december 2014 om 09:32

Jubilate 60-jaar!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Het Mingd Koar Jubilate Ingelum vierde op 16 november 2014 haar 60 jarige jubileum. Het sfeervolle kerkje van Ingelum was tot de laatste plaats bezet. De middag werd aan elkaar gepraat door DJ Meints, maar de hoofdact was natuurlijk het koor onder leiding van Luuk de Vries met begeleiding van o.a. Klaasje Winkelvoss (piano), IKEA (Koen Denekamp en Anton Huizinga op zang én gitaar) en Wessel de Vries (drums).

Jubilate Ingelum

Het programma bestond uit een top 20 die is samengesteld door het koor, met onder andere Adele, de Beatles, Simon en Garfunkel en nog veel meer. Tussendoor vertolkte IKEA (

Koorpresentatie: Neem je koor mee in de emotie

Geplaatst op woensdag 3 december 2014 om 22:26

Koorpresentatie: Neem je koor mee in de emotieToon volledige artikel (evt. met foto's)

Een goede podiumpresentatie kan bijdragen om de aandacht van het publiek te krijgen en vast te houden, daarnaast kan een regie de impact van de zang op het publiek versterken. Veel koren verwarren regie nog wel eens  met “pasjes doen“. Regie gaat echter over versterking van de zang door een verhoogd bewustzijn op het podium, posities, expressie, maar in het besef dat de zang altijd centraal staat. Het mooie is dat het werken met een regie en/of een verzorgde podiumpresentatie een wisselwerking heeft. Het draagt niet alleen bij aan de concentratie van het zingen maar het neemt het publiek ook mee in de beleving, de emotie. Op die manier kan men het zingen en het koor een extra dimensie geven.


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18