activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Jubilarissen 'De Vriendschap' (Makkinga)

Geplaatst op woensdag 27 mei 2015 om 20:01

Jubilarissen 'De Vriendschap' (Makkinga)Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Wat normaal een gewone repetitieavond is, werd nu een avond met een speciaal karakter. Ter afsluiting van het seizoen hield zangkoor De Vriendschap uit Makkinga een concert in eigen dorp op de Brink. Dat de temperatuur voor eind mei niet optimaal was, mocht de pret niet drukken. De dames van de Vriendschap onder leiding van Eta Schreiber lieten een gevarieerd programma horen met nummers in het Engels, Fries en Stellingwerfs. Waar het koor normaal a capella of onder pianobegeleiding zingt, werden een aantal nummers nu begeleid door een koorlid op de accordeon. Het laatste nummer ‘Woar de Lende’ werd samen met het publiek uit volle borst gezongen.

Concours 2015

Geplaatst op dinsdag 21 april 2015 om 14:49

Concours 2015Toon volledige artikel (evt. met foto's)

We mogen terugkijken op een geslaagd concours! Zoals elk jaar zat de sfeer er goed in en heeft iedereen mogen genieten van de muziek die ten beste werd gegevens door de aanwezige koren. Ook de publieks- en vakjury hebben zich zichtbaar vermaakt. De scoreformulieren zijn inmiddels al verstuurd naar alle koren, de kritische verslagen en bijbehorende oorkondes zullen naar verwachting binnen nu en twee weken verstuurd worden. Een bijzondere vermelding voor de publiekswinnaars: Loft (8,4), LaMuze (8,3) en SJONGERIJ de Sweach (8,0). Daarnaast heeft Ons Genoegen bij de vakjury de hoogste score behaald: met 223,50 punten een ruim behaalde eerste prijs! De volledige puntenuitslag van de vakjury kunt u hier vinden: 

Jubilarissen Krite Koar

Geplaatst op donderdag 26 maart 2015 om 22:56

Jubilarissen Krite KoarToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op 17 februari 2015 was ik namens de Bond van Zangkoren in Friesland aanwezig bij het Krite Koar te Balk. Tijdens een gezellige jaarvergadering heb ik vijf koorleden in het zonnetje gezet, de jaarvergadering vond voor het eerst plaats in hun nieuwe onderkomen: De Cirkel te Balk.

De voorzitter verwelkomde iedereen met koffie en oranjekoek. Het was fijn om de jubilarissen te vieren door oorkondes uit te delen en speldjes uit te reiken (en op te spelden!). De volgende leden van het koor zijn gehuldigd:

-          Mevr. Jo Dolle-Bonekamp (55 jaar)
-          Dhr. W. Elzinga (40 jaar)
-          Dhr. J de Haan (30 jaar)
- &...

Concours 2015: Programma bekend!

Geplaatst op zondag 22 maart 2015 om 15:10

Concours 2015: Programma bekend!Toon volledige artikel (evt. met foto's)

De voorbereidingen voor het Concours 2015 zijn vergevorderd, de categorieën zijn bekend en het programma is al doorgestuurd naar alle koren. Vanaf vandaag kunt u bovendien het programmaboekje downloaden op de volgende link: Programmaboekje Concours 2015. Elk deelnemend koor kan op de dag van het concours hun programmaboekjes ophalen, maar via dit programmaboekje kan alvast bekeken worden in welke categorie elk koor zingt, welke koren er überhaupt optreden en wanneer uw eigen koor optreedt.

Helaas hebben we al wel een paar aanpassingen t.o.v. het programmaboekje omdat er onverwachts nog een paar wijzigingen waren:
 - Het 6e koor, Het Veenpolderkoor (...

Jubilarissen It Rypster Tsjerkekoar

Geplaatst op maandag 2 maart 2015 om 21:33

Jubilarissen It Rypster TsjerkekoarToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op deze bijeenkomst was het Bondsbestuur uitgenodigd om vijf jubilarissen de bijpassende versierselen op te spelden. Er was een hartelijke ontvangst met koffie /thee, te meer ook, omdat Dronryp in mijn eigen gemeente ligt en wij elkaar al kenden van gezamenlijke kooractiviteiten in de gemeente Menameradiel in het verleden in federatief verband. Na een paar woorden mbt. de regelgeving rond het huldigen van bondsleden en ook over een ophanden zijnde aanpassing van dit reglement (als men het bestuursvoorstel op de komende jaarvergadering aanneemt) werd de volgende mensen een speldje opgeprikt:

Mevr. Marie Palma-van der Veen uit Marsum. Lid sinds 1980 en daarom is dit volgens de mij verstrekte informatie al haar derde ...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19