activiteiten

  • Geen verwachte afspraken.
 

Nieuws

Jubilarissen Frisia Cantat

Geplaatst op zaterdag 17 oktober 2015 om 14:50

Jubilarissen Frisia CantatToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op 10 september 2015 hield Frisia Cantat te Stiens een ietwat feestelijke repetitie. Hiervoor was het bestuur van de Bond Van Zangkoren in Friesland ook uitgenodigd. De secretaris van de bond, de heer Dijkstra, maakte graag gebruik van de uitnodiging. De repetitie stond in het teken van twee jubilarissen. Zij zouden deze avond voor jaren lange trouwe dienst door het koor en de bond in het zonnetje worden gezet.

Het betrof Mevr. Hitje Dankert, 50 jaar lid van het koor. Op vele fronten actief, jarenlang  bestuurslid, presentatrice van diverse concerten en noem maar op. Jarenlang maakte ze deel uit van het bestuur ...

Huldiging Anne-Gé ten Berg–de Jong (Mingd Koar Deinum)

Geplaatst op zaterdag 12 september 2015 om 11:39

Huldiging Anne-Gé ten Berg–de Jong (Mingd Koar Deinum)Toon volledige artikel (evt. met foto's)

In de annalen van Mingd Koar Deinum staat vermeld, dat Anne-Gé op 1 september 1990 koorlid is geworden. Met andere woorden: twee dagen geleden was dat precies 25 jaar geleden. Een heuglijk moment, dat met een speldje en een oorkonde wordt onderstreept, ook binnen de sinds kort van kracht zijnde nieuwe decoratieregeling.

Wij kregen de aanvraag voor de decoratie net voor de vakanties bij het bondsbestuur binnen en omdat ik behalve voorzitter van die bond bovendien ook koorlid in Deinum ben, kon prachtig van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om Anne-Gé even toe te spreken en haar de versierselen uit te reiken en in het zonnetje te zetten. 25 Jaar koorlid, maar ook meer dan dat. Ze heeft in die jaren ook verantwoordelijkheid gedragen als bestuurslid: secretaress...

Jubilarissen 'De Vriendschap' (Makkinga)

Geplaatst op woensdag 27 mei 2015 om 20:01

Jubilarissen 'De Vriendschap' (Makkinga)Toon volledige artikel (evt. met foto's)

Wat normaal een gewone repetitieavond is, werd nu een avond met een speciaal karakter. Ter afsluiting van het seizoen hield zangkoor De Vriendschap uit Makkinga een concert in eigen dorp op de Brink. Dat de temperatuur voor eind mei niet optimaal was, mocht de pret niet drukken. De dames van de Vriendschap onder leiding van Eta Schreiber lieten een gevarieerd programma horen met nummers in het Engels, Fries en Stellingwerfs. Waar het koor normaal a capella of onder pianobegeleiding zingt, werden een aantal nummers nu begeleid door een koorlid op de accordeon. Het laatste nummer ‘Woar de Lende’ werd samen met het publiek uit volle borst gezongen.

Concours 2015

Geplaatst op dinsdag 21 april 2015 om 14:49

Concours 2015Toon volledige artikel (evt. met foto's)

We mogen terugkijken op een geslaagd concours! Zoals elk jaar zat de sfeer er goed in en heeft iedereen mogen genieten van de muziek die ten beste werd gegevens door de aanwezige koren. Ook de publieks- en vakjury hebben zich zichtbaar vermaakt. De scoreformulieren zijn inmiddels al verstuurd naar alle koren, de kritische verslagen en bijbehorende oorkondes zullen naar verwachting binnen nu en twee weken verstuurd worden. Een bijzondere vermelding voor de publiekswinnaars: Loft (8,4), LaMuze (8,3) en SJONGERIJ de Sweach (8,0). Daarnaast heeft Ons Genoegen bij de vakjury de hoogste score behaald: met 223,50 punten een ruim behaalde eerste prijs! De volledige puntenuitslag van de vakjury kunt u hier vinden: 

Jubilarissen Krite Koar

Geplaatst op donderdag 26 maart 2015 om 22:56

Jubilarissen Krite KoarToon volledige artikel (evt. met foto's)

Op 17 februari 2015 was ik namens de Bond van Zangkoren in Friesland aanwezig bij het Krite Koar te Balk. Tijdens een gezellige jaarvergadering heb ik vijf koorleden in het zonnetje gezet, de jaarvergadering vond voor het eerst plaats in hun nieuwe onderkomen: De Cirkel te Balk.

De voorzitter verwelkomde iedereen met koffie en oranjekoek. Het was fijn om de jubilarissen te vieren door oorkondes uit te delen en speldjes uit te reiken (en op te spelden!). De volgende leden van het koor zijn gehuldigd:

-          Mevr. Jo Dolle-Bonekamp (55 jaar)
-          Dhr. W. Elzinga (40 jaar)
-          Dhr. J de Haan (30 jaar)
- &...


Er worden maximaal 5 berichten per pagina getoond.
Hieronder kunt u de andere pagina's selecteren en bekijken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19