Activiteiten

Als Bondsbestuur en als koorleden worden verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd. Je kunt hierbij denken aan concerten, vergaderingen en bijv. het jaarlijkse Concours in Joure. Op deze pagina hebben wij alle bij ons bekende activeiteiten genoemd, zodat elk koor(lid) in staat is om bijvoorbeeld bij een ander koor te komen kijken. Niet alleen is dit leuk voor het koor die je bezoekt, ook voor de bezoekers valt er vaak nog veel te leren als je bij een ander koor gaat kijken!

Activiteiten/concerten aanmelden?

Als u een activiteit of concert van uw koor wilt aanmelden, willen wij u vragen deze te mailen naar info@bond-van-zangkoren-friesland.nl. Probeer altijd een flyer/uitnodiging en evt. routebeschrijving (en natuurlijk adres/postcode) bij te voegen, zodat we onze informatie op de website zo duidelijk mogelijk kunnen weergeven. De flyer e.d. zal rechtstreeks op de website worden geplaatst als bijlage bij de activiteit! Ook als u vragen heeft over onderstaande activiteiten of twijfelt of uw activiteit er wel bij past, laat het ons dan weten!

Overzicht

De activiteiten zijn verdeeld in verschillende categoriën.

Toon of verberg de "Evenementen"
 • Geen verwachte activiteiten.
Toon of verberg de "Concerten"
 • Gemengd koor Sjongersnocht viert tienjarig jubileum op Zaterdag 10 februari 2018

  Gemengd koor Sjongersnocht viert tienjarig jubileum

  Bantega maakt zich op voor het tienjarig jubileum van Sjongersnocht. Dit gemengde koor bestaat uit 25 enthousiaste dames en heren uit het pittoreske Bantega (e.o.)

  Onder leiding van dirigent Christiaan Visser zullen zij op zaterdag 10 februari in SCC De Pomp te Bantega hun veelzijdigheid laten horen. Een muzikale terugblik met nummers van de afgelopen tien jaar. Zo kan men meezingers, shanty’s, muziek uit de 60’er jaren, popsongs en prachtige luisternummers verwachten. Een groot deel daarvan met arrangementen van hun eigen muzikale begeleider Hans Hanse. Uiteraard zal Sjongersnocht deze avond ook hun nieuwste nummers presenteren. Men zal verrast worden door het bijzondere programma dat speciaal voor deze avond is opgesteld. Gratis entree. Aanvang 20.00 uur. De zaal is geopend om 19.30 uur. Allen van harte welkom!

  Het duo Grytz en Grize zal met hun combo de avond feestelijk afsluiten.

  Voor meer info: zie www.bantega.net/sjongersnocht.html of www.facebook.com/sjongersnocht

   

  Een kleine terugblik……hoe het in 2008 begon….

  Met koorleden Germ de Jong, Hennie Westera en dirigent Christiaan Visser blikken we terug op deze periode. “Een optreden in 2007 tijdens de ouderenmiddag georganiseerd door de Oranjevereniging  was de aanleiding”,  zo verteld Germ. “Dát kunnen we zelf ook wel!” Voor de ouderenmiddag een jaar later heeft hij samen met Peter Westera een koor uit de grond gestampt van 10 mannen.

   

  Begin januari van 2008 werd begonnen met repeteren van het Bantegaaster Mannenkoor, wat toen de werknaam was. En gewerkt moest er worden. Met het zweet in de handen stonden ze een paar maanden later op het podium. WestZuidWest van Ameland en Het kleine café aan de haven werden meegezongen op de muziek van karaokebanden en samen met de trekzakspeelsters. Hennie Westra: “Ze kwamen met de vraag of ik samen met Gea Piek en Froukje Kootstra wat nummers op de trekzak wilde spelen om de middag verder te vullen”.  Germ: “Niet alles zal altijd even zuiver hebben geklonken, maar wat een geweldig enthousiasme van de koorleden en het publiek”. Samen met de Krontjong Music Band werd alle muzikaliteit van Bantega uit de kast gehaald. Het succes smaakte naar meer.

   

  Er kwamen dames bij het koor. Verschillende dirigenten werden gevonden,  Leon Smits was een goede eerste.

   

  Er kwam een nieuwe naam: Sjongersnocht. En veel optredens.

   

  In februari 2013 kwam de huidige dirigent Christiaan Visser bij het koor. Hij kon gelijk volop aan de bak, want het koor had zich in haar jeugdig enthousiasme opgegeven voor het concours van zangkoren in Joure, twee maanden later. Christiaan ging enthousiast aan de gang. De muzikale begeleiding deed hij zelf op een keyboard. “ Ik had een dringende taak, want het koor had bladmuziek nodig van de muziekstukken Fries om utens en Stay with me ‘till the morning”. Tot grote verrassing van de koorleden en Christiaan zelf kreeg het koor in categorie C het hoogst aantal punten en behaalde daarmee een eerste plek. “Alleen maar complimenten van de jury over de klank en uitstraling van het koor en de mooie man-vrouw verhouding”, aldus de trotse dirigent. “Wij kregen als tip mee om meerstemmig te gaan zingen”.

   

  Deze uitdaging werd opgepakt. Omdat dirigeren en tegelijkertijd begeleiden een te zware klus is werd Hans Hanse als muzikant bij het koor gevraagd. Hij wilde zich in eerste instantie alleen binden tot en met het volgende concours (2014). “Maar hij is nooit weer weg geweest”, verteld Germ lachend. Er is een goede klik tussen de dirigent, de toetsenist en de koorleden. De afgelopen jaren heeft Hanse mooie meerstemmige arrangementen voor het koor geschreven.

   

  Inmiddels zijn we 2018 en bestaat het koor tien jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd op zaterdag 10 februari in SCC De Pomp te Bantega. ’s Middags zal er een gezellig samenzijn zijn voor leden en oud leden. En ’s avonds een groot jubileumfeest voor alle belangstellenden. De zaal gaat open om 19.30 uur. We maken er een groot feest van, met verrassende elementen!

   

  En de toekomst? Hennie Westera: “wie weet komen we later zelfs wel met onze rollator naar de repeteeravond!” 


Toon of verberg de "Vergaderingen"
 • Geen verwachte activiteiten.